Zoekresultaat

Er zijn 104 resultaten gevonden

Wij zijn PFZW

PFZW is hét pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn.  Samen met deelnemers, werkgevers en sociale partners werken wij aan een goed, betaalbaar en duurzaam pensioen in een leefbare wereld voor meer dan 2,5 miljoen deelnemers.

Lees meer

Profiel

Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verzorgt een verplichte collectieve pensioenregeling voor medewerkers in de sector zorg en welzijn. Het doel is om onze deelnemers een goed pensioen tegen een zo laag mogelijke prijs te bieden.

Lees meer

Voorwoord

De opdracht van Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is het verzorgen van een verplichte collectieve pensioenregeling voor medewerkers in de sector zorg en welzijn. Het jaar 2016 was in meerdere opzichten een jaar met veel uitdagingen.

Lees meer

Financiële ontwikkelingen 2016

De actuele dekkingsgraad is de verhouding tussen het vermogen en de waarde van de pensioenverplichtingen. Deze drukt uit in hoeverre wij naar verwachting in de toekomst aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Lees meer

Indexering

De komende jaren verwachten we geen mogelijkheden tot indexering, gegeven onze beleidsdekkingsgraad. Toch hebben we nog steeds de ambitie om de pensioenen aan de prijsontwikkeling aan te passen.

Lees meer

Financiering

PFZW kent een langetermijnbeleggingsbeleid, dat erop gericht is om de deelnemers een goed pensioen te bieden tegen een zo laag mogelijke premie. Het beleid is gebaseerd op de langetermijnpensioenverplichtingen.

Lees meer